Voksne og tannregulering

Hvorfor får stadig flere voksne tannregulering?
Ettersom tannreguleringer har blitt mindre i størrelse og mindre synlig de siste årene, har flere og flere voksne valgt å anvende disse, av en rekke grunner. Enkelte voksne vil rette opp problemer med tennene eller kjeven sin før man får alvorlige eller ytterligere skader. Andre ønsker å forbedre utseende sitt ved å rette opp langvarige kosmetiske problemer. Husk at selv «kosmetiske» problemer kan forårsake reell skade over tid. Tenner og kjever som ikke er ordentlig justert kan føre til tidlig slitasje, avansert tannråte og tannkjøttsykdommer, behov for tannproteser eller andre rekonstruksjonsløsninger og mer omfattende kirurgi for å rette opp alvorlige problemer.
Nye teknikker og introduksjon av gjennomsiktige, mindre merkbare tannreguleringer betyr at voksne i større grad velger tannregulering for å korrigere:

  • Mellomrom mellom tennene (avstand)
  • Tenner som presser mot hverandre (sammentrykking)
  • Skjeve tenner
  • Overbitt
  • Underbitt
  • Kryssbitt

Hvordan vet jeg om tannregulering for voksne er noe for meg?
Hvis du tror du kan ha nytte av tannregulering, be tannlegen din om å henvise deg til ortodontist –  spesialutdannet for å løse problemer med tenner som ikke er ordentlig innregulert. Ortodontisten vil se på tennene dine og kanskje ta røntgenbilder for å undersøke den underliggende benstrukturen. Basert på det han eller hun finner, vil en behandlingsplan vil bli anbefalt. Mens tannregulering er et populært alternativ for å korrigere feiljusterte tenner, kan en ortodontist fortelle deg om du kan ha mer nytte av andre typer tannreguleringer som flyttbare plassholderne, hodestropper eller justeringsskinner.

Denne vare er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.  

Relaterte artikler