Badge field

Hvordan få kontroll over dårlig ånde

Published date field

 

Hvis du er bekymret for dårlig ånde og ønsker å lære om hva som forårsaker dette, bør du vurdere å avtale en time med tannlegen din. Med din fulle lege- og tannlegehistorie, sammen med en undersøkelse av munnen din, bør tannlegen din kunne identifisere hva som er problemet. Årsakene til dårlig ånde er mange og inkluderer visse matvarer, alkohol eller sigaretter, dårlig munnhygiene, periodontal sykdom, diabetes, munntørrhet, bihule- eller halsinfeksjoner, lungeinfeksjoner eller abscesser, nyre / lever / gastrointestinale sykdommer.

Behandling av dårlig ånde
Det er viktig å utføre effektiv munnhygiene hjemme to ganger daglig, ved å pusse tennene med en antibakteriell tannkrem og å bruke tanntråd for å fjerne matrester og tannplakk på og mellom tennene. Man bør være ekstra oppmerksom på tannkjøttlinjen, og tungeoverflaten bør børstes for å fjerne luktfremkallende bakterier. En publisert studie rapporterte at tunge- og tannpuss i kombinasjon med tanntråd reduserte blødning av tannkjøttet betydelig og reduserte dårlig ånde (1) over en periode på to uker. En annen klinisk studie bekreftet at å pusse tennene to ganger om dagen med en antibakteriell tannkrem og bruk av tannbørste med en tungebørste kan eliminere dårlig ånde (2).

Å rengjøre tungen hjelper mot friskere, renere pust
Du kan bruke en tannbørste, for eksempel en Colgate 360 ​​° tannbørste med tungebørste på baksiden av tannbørstehodet for å rengjøre både tennene og tungen. Etter å ha pusset tennene både oppe og nede med en antibakteriell tannkrem, snu tannbørsten over til tungebørsten og plasser tungebørsten på overflaten av tungen og flytt den fremover mot spissen. Etter at du har skrapt den delen av tungen, skyll tungebørsten av med varmt vann for å fjerne all lukt som forårsaker bakterier. Plasser deretter tungebørsten i neste del av tungeflaten og gjenta som beskrevet ovenfor igjen. Rådfør deg med tannlegen eller tannpleieren din når du velger produkter for munnhygiene, for å hjelpe deg med å eliminere plakk og lukt som forårsaker bakterier, og følg rutinen hjemme for å eliminere dårlig ånde.
Nøkkelen til en ren, frisk munn er en optimal daglig munnhygienerutine hjemme sammen med profesjonelle råd og anbefalinger diskutert med tannlegen din.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

References:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.

2. University of Buffalo (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon, (University of Buffalo), P.K. Sreenivasan (Colgate), Abstract presented at 2008 AADR Meeting.

 

$altImage

Ønsker du flere munnpleietips sendt direkte til din innboks?

Registrer deg nå

Denne informasjonen er ment å fremme kunnskap og bevissthet om generelle munnhelsetilstander. Det er ikke ment å erstatte profesjonell rådgivning, diagnose og behandling. Søk alltid råd fra tannlegen eller annen kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand eller behandling.