Badge field

Hvordan vet jeg hvilken farge tennene mine har?

Published date field

 

Det er ikke noe standardsystem for å måle og bestemme tannfarge. Det er heller ikke noe eksakt svar på hvor hvite tennene dine kan bli - hver persons tannsituasjon er unik. Et vanlig referanseverktøy er imidlertid en skyggeveiledning.


En av de vanligste skyggeveiledningene deler tannfargen i fire grunnleggende skyggeområder:

Tooth Shades

  • A (rødbrun)
  • B (rødgul)
  • C (grå)
  • D (rødgrå)


Innenfor hvert område er det forskjellige nivåer av mørke - noe som resulterer i et diagram som er detaljert nok til at nesten alle kan finne sin eksakte tannfarge på guiden.

For å bruke en slik veiledning, kan du matche din nåværende tannfarge med den tilsvarende fargen på diagrammet. Dette gir deg et utgangspunkt når du bestemmer deg for hvor mye hvitere du vil at tennene dine skal være.

Hvor hvite bør tennene dine bli? Det kommer an på.

Det er ingen riktig måte å bleke tennene på. Noen vil ha en øyeblikkelig og dramatisk forandring, mens andre foretrekker mer gradvis bleking, for eksempel av typen som skyldes en blekende tannkrem eller gel. De endelige resultatene avhenger av din naturlige tannfarge, hvor sta flekkene på tennene dine er og behandlingen du velger. Husk at:

  • En endring på bare to eller tre nyanser kan utgjøre en merkbar forskjell i omtrent alles smil
  • Hver blekingsprosedyre har sine fordeler og ulemper. Laserbleking og andre blekingprosedyrer på tannlegekontoret, for eksempel, kan gi de mest dramatiske resultatene, men kan koste betydelig mer

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.

 

$altImage

Ønsker du flere munnpleietips sendt direkte til din innboks?

Registrer deg nå

Denne informasjonen er ment å fremme kunnskap og bevissthet om generelle munnhelsetilstander. Det er ikke ment å erstatte profesjonell rådgivning, diagnose og behandling. Søk alltid råd fra tannlegen eller annen kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand eller behandling.