Badge field

Valg av riktig tannbørste

Published date field

 

Hvilken type tannbørste bør jeg bruke?

Det finnes så mange forskjellige utforminger, størrelser og stiler av tannbørster på markedet at det kan være vanskelig å velge hvilken du bør kjøpe. Her er det du bør se etter:

  • Flesteparten av tannhelsepersonell er enige i at en myk børste er best for å fjerne plakk og rester fra tennene. Børster med små hoder er også å foretrekke, siden disse lettere kan nå alle områdene i munnen, inkludert bak tennene som det ofte er vanskelig å komme til.
  • Når det gjelder skaftet (f.eks med gripetak eller bøyelig halsstykke), formen på hodet (kileformet eller rektangulært) og børstetypen (f.eks bølget, flat eller konisk form), kan du velge den typen du synes er mest behagelig å bruke. Den beste tannbørsten for deg er en tannbørste som passer i munnen din, og som gjør det enkelt å nå alle tennene.
  • En elektrisk tannbørste er et godt alternativ for mange. Den kan rengjøre tennene bedre, spesielt for personer som har problemer med å pusse tennene eller som har begrenset mobilitet.

Hvor ofte bør jeg bytte ut tannbørsten?
Du bør bytte ut tannbørsten din når den begynner å vise slitasje, eller hver tredje måned, avhengig av hva som kommer først. Det er også viktig å bytte tannbørste etter at du kan vært forkjølet, siden det kan samle seg bakterier i børsten som kan føre til at du blir syk på nytt.

toothbrushes
Et slitt tannbørstehode kan skade tannkjøttet. Du bør bytte ut tannbørsten din hver tredje måned, eller når den begynner å bli slitt.

 

$altImage

Ønsker du flere munnpleietips sendt direkte til din innboks?

Registrer deg nå

Denne informasjonen er ment å fremme kunnskap og bevissthet om generelle munnhelsetilstander. Det er ikke ment å erstatte profesjonell rådgivning, diagnose og behandling. Søk alltid råd fra tannlegen eller annen kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand eller behandling.