Badge field

Finne en tannlege

Published date field

Det enkleste er å spørre dine venner, familie, kolleger eller kanskje din lege. Har de en tannlege de vil anbefale ? Hvor lenge har de brukt denne tannlegen ? Er dette en tannlege de vil anbefale ? En som er lett å snakke med, som de har tillit til ? Det er viktigt at du finner en tannlege som du kan føle deg trygg på.

Du kan også finne en tannlege ved å:

  • Slå opp på gule sider i telefonkatalogen under "tannleger".
  • Søke etter tannlege over internett - online. Flere og flere tannleger har hjemmesider, som gir en beskrivelse av klinikken og de behandliger de kan tilby.
  • Kontakte Den norske tannlegeforening over internett:
    www.tannlegeforeningen.no. Her vil du finne en liste over tannleger som tar imot nye pasienter.


Finnes det ulike typer tannleger?

De almenpraktiserende tannleger er utdannet til å utføre alle former for tannbehandling. Noen tannleger har imidlertid konsentrert seg om å utføre behandling innenfor visse områder. Mange av disse har en spesialutdannelse innenfor sitt felt. I Norge har vi i tillegg flere tannlegespesialiteter:

  • Ortodonti (tannregulering)
  • Kirurgi (operative inngrep)
  • Periodonti (tannkjøttbehandling)
  • Og pedodonti (barnetannpleie).

Hvis du har vanskelige eller spesielle problemer kan tannlegen din henvise deg til en av disse.

Hvordan blir man tannlege?

En tannlege utdannes fra Det Odontologiske Fakultet ved Universitetene i Oslo eller Bergen. Utdannelsen tar 5 år. Spesialistutdannelsene tar ytterligere 2 til 5 år.

Denne vare er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.