Badge field

Hvordan fungerer tannbleking?

Published date field

 

Det er mange måter å bleke tennene dine - fra tannkremer som bleker tennene og andre produkter som kan fjerne overflateflekker, til lysaktiverte blekingsteknikker på et tannlegekontor som kan gi dramatiske resultater.

Alle tannblekingsteknikker fungerer på en av to måter:

 1. Tannbleking fjerner både dype flekker og overflateflekker.Tannbleking fjerner både dype flekker og overflateflekker.

  Blekingsprosedyrer endrer din naturlige farge på tennene, vanligvis alt fra tre til fem nyanser lysere. Bleking på et tannlegekontor i en stol og bleking hjemme bruker hovedsakelig blekemiddel. Blekemiddel inneholder en aktiv ingrediens, ofte karbamidperoksid eller hydrogenperoksid i konsentrasjoner på 10-22%, noe som hjelper til med å fjerne både indre misfarging og overflateflekker.

  • En lysaktivert bleking på et tannlegekontor resulterer i øyeblikkelig og ofte dramatisk hvitere tenner. Men etter rundt et år kan tennene bli misfarget igjen og utvikle nye flekker.

  • En spesialtilpasset munnstykkebrett blir laget av tannlegen din for bleking hjemme. Du bruker den vanligvis flere timer om dagen eller over natten i to uker. Når du får nye flekker på tennene, bruker du bare brettet igjen en natt eller to for å fjerne flekkene.

  • Alternativt kan du be tannlegen din om reseptfrie produkter for å bleke tennene (de som finnes på et apotek)

 2. Slitasje fjerner det meste av overflateflekkerSlitasje fjerner det meste av overflateflekker.

  Ikke-blekende prosedyrer fungerer ved å fjerne flekker med fysisk handling. Alle tannkremer er avhengige av mild slitasje for å fjerne overflateflekker mellom tannlegebesøk. En whitening tannkrem har spesielle poleringsmidler som gir ytterligere flekkfjerning. En profesjonell rengjøring av tennene av en tannlege bruker også slitasje og polering for å fjerne de fleste ytre flekker forårsaket av mat og tobakk.

 3.      Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.

 

$altImage

Ønsker du flere munnpleietips sendt direkte til din innboks?

Registrer deg nå

Denne informasjonen er ment å fremme kunnskap og bevissthet om generelle munnhelsetilstander. Det er ikke ment å erstatte profesjonell rådgivning, diagnose og behandling. Søk alltid råd fra tannlegen eller annen kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand eller behandling.