Vi presenterer Colgates første gjenvinnbare tube
Hoe kan ik recyclen?

 

Hvordan resirkulere?

Hvordan resirkulerer jeg denne tuben? Må jeg åpne tuben og fjerne alle tannkrem-rester?

LES MER HER

 

Waar is de tube van gemaakt?

 

Hva er denne tuben laget av?

Tuben er hovedsaklig laget av HDPE (polyetylen med høy tetthet), #2-plast. Hetten er laget av PP (polypropylen), #5-plast.

LES MER HER

 

Waarom delen we onze technologie?

 

Hvorfor deler vi tubeteknologien vår med andre?

Dette prosjektet handler ikke om oss, men noe som er mye større. Ved å dele teknologien vår med andre håper vi å bidra til at gjenvinnbare tannkremtuber tas i bruk over hele verden. Drømmen vår er at alle tuber (ikke kun for tannkrem) skal kunne gjenvinnes i stor skala.

LES MER HER

 

Wat gebeurt er na het recyclen van de tubes?

 

Hva skjer etter at tubene er gjenvunnet?

Her er et lite eksempel på tubens livssyklus.

Når tuben er i gjenvinningsprosessen, sendes den til et materialgjenvinningsanlegg, der den blir sortert og så videre til et prosesseringsanlegg som omformer HDPE til små plastkuler. Disse kulene kan deretter forvandles til nye produkter og emballasjer!

LES MER HER

 

Spørsmål? Få svar her.

 • HVORDAN RESIRKULERER JEG TUBEN?

  Må jeg klippe opp tuben og fjerne tannkremrester, eller skylle den på et annet vis?
  Kontroller først at tuben ditt har ett av disse symbolene:

  HOE RECYCLE IK DE TUBE?
  HOE RECYCLE IK DE TUBE?

  Vi innfører resirkulerbare tuber til hele tannkremporteføljen vår over hele verden. Denne innsatsen startet i 2019 og vil være fullført innen 2025. Alle tuber vil med andre ord ikke være resirkulerbare umiddelbart. Hvis tuben din ikke har dette symbolet, er det viktig av du ikke legger den i gjenvinningsdunken din.

  Hvis tuben din har dette symbolet, er resirkulering mulig. Klem ut så mye tannkrem av tuben som du kan, sett på plass hetten og legg den i gjenvinningsdunken. Tuben vår gjenvinnes med #2 HDPE-plast.

  Ikke klipp opp tannkremtuben for å fjerne tannkremrester! I løpet av bearbeidingsprosessen på gjenvinningsanlegget, går tuben til oppmaling og gjennomgår en renseprosess der alle rester vaskes bort fra plasten. Du trenger ikke å skylle eller rengjøre den hjemme.

 • ER HETTEN RESIRKULERBAR?

  Ja, hetten er teknisk sett resirkulerbar, og det beste er å sette på plass hetten på tuben før du legger den i gjenvinningsdunken. Hetter er laget av en annen plast enn tubene, og noen gjenvinningsanlegg kan foretrekke at hettene fjernes før tubene gjenvinnes. Sjekk de lokale gjenvinningsforskriftene for å være på den sikre siden. Vi fortsetter forskningen vår for å prøve å omforme alle våre hetter til et materiale som er mer forenlig med HDPE-prosessen.

 • HVA GJØR DERE FOR Å GJØRE DISSE TUBENE AKSEPTABLE PÅ GJENVINNINGSANLEGGENE?

  Ganske mye faktisk. Vi leder bransjegrupper og jobber med bransjepartnere globalt for å øke kunnskapen om gjenvinning for å få flere til å akseptere resirkulerbare tuber. Vi deler kunnskapen og teknologien vår med andre selskaper som er interesserte. Vi tester også sorteringsevnen til tuber ved å foreta tester på laboratorier og på gjenvinningsanlegg for å være sikre på at det ikke forekommer for mye feilsortering. Tubene som er mest resirkulerbare, brukes på markedet og jo flere gjenvinningsanlegg som har kunnskap om resirkulerbare tuber, jo enklere blir det for dem å gjenvinne tuber som kommer til dem.

 • HVORFOR ER NOEN AV TUBENE DERES RESIRKULERBARE, MENS ANDRE IKKE ER DET?

  Planen er at alle tannkremtubene våre skal være resirkulerbare innen slutten av 2025. Overgangen tar tid, og i løpet av den tiden vil enkelte av våre tannkremer være i resirkulerbare tuber, mens andre ikke har gjennomgått overgangen enda. I denne overgangsperioden bør du kontrollere om tuben din har et av symbolene nedenfor, før du gjenvinner den:

  WAAROM ZIJN SOMMIGE TUBES WEL RECYCLEBAAR EN ANDERE NIET?
  WAAROM ZIJN SOMMIGE TUBES WEL RECYCLEBAAR EN ANDERE NIET?
 • ER DENNE TUBEN BIOLOGISK NEDBRYTBAR?

  Nei, denne tuben (og plast generelt) er ikke laget for å være biologisk nedbrytbar. #2 HDPE-plasten som brukes i våre tuber, er laget for å "sirkulere", slik at materialet kan gjenbrukes i nye produkter og emballasje.

 • DENNE TUBEN ER FORTSATT LAGET AV PLAST. HVORDAN HJELPER DET MILJØET?

  Våre gjenvinnbare tuber er laget av #2 HDPE-plast, som er en av de mest resirkulerbare plasttypene. HDPE kan bli gjort om til alle mulige nye ting, deriblant byggematerialer og ny emballasje. Ved å gjøre tuber resirkulerbare kan vi bli kvitt milliarder av tuber på søppelfyllinger.

 • HVA ER DENNE TUBEN LAGET AV?

  Tuben er hovedsaklig laget av HDPE (polyetylen med høy tetthet), #2-plast

  Hetten er laget av PP (polypropylen), #5-plast

 • HVORFOR DELER VI TUBETEKNOLOGIEN VÅR MED ANDRE?

  Dette prosjektet handler ikke om oss, men noe som er mye større. Ved å dele teknologien vår med andre håper vi å bidra til at resirkulerbare tannkremtuber tas i bruk over hele verden. Drømmen vår er at alle tuber (ikke kun for tannkrem) skal kunne gjenvinnes i stor skala.

 • HVA SKJER ETTER AT TUBENE ER GJENVUNNET?

  Her er et lite eksempel på tubens livssyklus.

  Når tuben er i gjenvinningsprosessen, sendes den til et materialgjenvinningsanlegg, der den blir sortert og deretter sendt videre til et prosesseringsanlegg som omformer HDPE til små plastkuler. Disse kulene kan deretter forvandles til nye produkter og emballasjer!