Badge field

Flaskevann og fluor

Published date field

Får jeg nok fluor ved å drikke flaskevann?

Hvis flaskevann er hovedkilden din for drikkevann, er det mulig du ikke får nok fluor. Selv om fluor tilsettes offentlige vannforsyninger i store deler av USA for å redusere tannråde, inneholder størstedelen av flaskevannet på markedet ikke de optimale nivåene (0.7-1.2 del per million) av fluor.
Flere faktorer avgjør om du får nok fluor, inkludert:

  • Fluornivået i flaskevannet du drikker. Dette kan variere stort fra de ulike merkene. Hvis fluorinnholdet ikke står på etikettene, kontakt selskapet og be om informasjonen.
  • Mengden flaskevann du drikker daglig
  • Om du bruker flaskevann til å drikke, matlaging eller i supper, juice og annen drikke
  • Om du også drikker fluorisert vann på skolen, arbeidsplassen og andre steder

Hvis du hovedsakelig drikker flaskevann, bør du spørre tannlegen om du har behov for ytterligere fluorbehandlinger, og spesielt hvis du har barn. Tannlegen kan anbefale fluordråper eller -tabletter hvis han eller hun mener at barnet ditt ikke får tilstrekkelige nivåer med fluor.

Denne vare er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.