SPØRSMÅL OG SVAR ANGÅENDE COLGATE-PALMOLIVE LABORATORIEARBEID OG KLINISKE RESULTATER FOR EFFEKTER AV TANNKREM OG MUNNSKYLL PÅ COVID-19 VIRUSET

Nyere studier utført av Colgate-Palmolive foreslår at våre munnhygiene produkter kan spille en rolle i å midlertidig redusere mengden av COVID-19 virus i munnen. Laboratorietester fant at spesifikke typer tannkrem, munnskyll og munnspray nøytraliserte SARS-CoV-2 -viruset som forårsaker COVID-19 - med mer enn 99 %. En klinisk test utført før-prosedyre med COVID-19 positive pasienter viste at visse munnskyll med cetylpyridiniumklorid (CPC) pluss sink, hydrogenperoksid eller klorheksidin reduserte virusmengden betydelig i munnen i opptil 30 og 60 minutter etter skylling. Fortsett å lese for å få svar på noen av de vanligste spørsmålene. Vær oppmerksom på at ikke alle produktene er tilgjengelige i alle markeder. Ta en titt hos din nærmeste forhandler for å finne ut om et produkt er tilgjengelig for deg.

Generelle spørsmål:

 

1. Hvilke tannkrem og munnskyllvann nøytraliserte SARS-CoV-2 i en laboratorietest med 99 % og mer?

* Tannkrem inkluderer: Colgate Total og select Meridol-produkter.

* Munnvann og spray inkluderer: De med 0,075 % CPC, inkluderer de fleste varianter av Colgate Total Spray og munnskyll, Colgate Plax, Vedshakti Spray og Colgate Zero-munnskyll; Meridol munnvann, som ikke har CPC, nøytraliseres også med 99 %.

2. Hvilke munnskyll reduserte mengden virus i munnen betydelig i opptil 60 minutter i den kliniske studien?

Peroxyl, PerioGard og Colgate Total (utenfor USA) solgt som Colgate Zero i Nord-Amerika.

3. Ville reduserte virusnivåer i munnen beskytte meg mot å få eller overføre COVID-19?

Hvis COVID-19-viruset blir oppdaget i munnen din, har du allerede fått viruset. Det er foreløpig ingen avgjørende bevis for at å redusere virusnivået i munnen din vil forhindre å få eller overføre viruset. Senking av virusmengden i spytt - som kan overføres gjennom å snakke, synge eller hoste - kan bidra til å redusere overføringsrisikoen.

4. Ville reduserte virusnivåer i munnen gjøre COVID-19-symptomene mine mindre alvorlige eller hjelpe meg å komme meg raskere?

Ingen kliniske bevis eksisterer for å bevise at redusert virusnivå i munnen din vil gjøre COVID-19 symptomene mindre alvorlige eller hjelpe deg med å komme deg raskere. Mange faktorer bidrar til lengden og alvorlighetsgraden av COVID-19, inkludert styrken til immunforsvaret ditt.

5. Hva betyr det å "nøytralisere viruset"?

Å "nøytralisere viruset" betyr at viruset er til stede, men ikke lenger smittsomt og ikke lenger kan formere seg.

6. Hvordan hjelper munnhygiene å nøytralisere viruset?

Nåværende data antyder at disse orale pleieproduktene retter seg mot viralhylsen for å oppløse den. Å miste dette ytre beskyttende belegget forhindrer at viruset fester seg til celler og smitter dem.

7. Bør jeg pusse eller skylle før jeg drar ut eller møter mennesker?

Munnhygiene bør være en del av din daglige rutine for personlig hygiene, og du bør fortsette å bruke masker, ha sosial avstand og vaske hendene for å forhindre virusoverføring. Foreløpig eksisterer det ingen avgjørende bevis for at børsting eller skylling beskytter mot å få eller overføre COVID-19. Imidlertid kan senking av virusmengden i spytte ditt, som kan overføres gjennom å snakke, synge eller hoste, redusere risikoen for overføring. Vi har planlagt flere studier for å finne ut hvordan børsting og skylling påvirker mengden virus i munnen, men vanlig børsting og skylling med trygge og effektive produkter er nøkkelen til å opprettholde god munnhelse.

8. Hvordan representerer resultatene fra laboratorietester det som skjer i en persons munn?

Laboratorietesting er en forenklet modell som brukes til å bestemme om Colgate antimikrobielle formler kan nøytralisere SARS-CoV-2-viruset under veldig kontrollerte forhold. Laboratoriemetoden er internasjonalt akseptert og anerkjent for å vurdere viral inaktivering for både tannkrem og munnvann. Colgate-Palmolive gjennomfører ytterligere klinisk forskning for å avgjøre om lignende resultater oppstår i munnen for å bidra til å nøytralisere og senke virusnivået.

9. Hvor effektive er de testede Colgate-Palmolive-produktene sammenlignet med Listerine, Crest og andre konkurrenter mot SARS-CoV-2-viruset?

Vi testet ikke effekten av konkurrerende produkter.

10. Hvis jeg pusser tennene eller skyller med munnvann, må jeg ha på meg en maske?

Ja. Verdens helseorganisasjon (WHO) og United States Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler at alle bruker ansiktsmasker for å redusere overføringen av COVID-19. Fortsett å følge retningslinjene som hjelper til med å forhindre sammentrekning og spredning av COVID-19, for eksempel bruk av maske, sosial distansering og vask av hendene.

11. Har det å pusse tennene eller skylle med munnvann noen effekt på antistoffene dine?

Nei, børsting av tennene eller skylling med munnvann vil ikke ha noen innvirkning på antistoffene dine.

 

Tannkremspørsmål:

12. Nøytraliserer hver tannkrem viruset som forårsaker COVID-19?

Vi har ikke testet andre tannkremer i tillegg til Colgate Total og select Meridol-produkter for å avgjøre om de nøytraliserer COVID-19-viruset.

13. Påvirker tannpussingen mengden av viruset som forårsaker COVID-19 i munnen min?

Mens våre SARS-CoV-2 laboratorieresultater er oppmuntrende, kan vi ikke si om disse effektene også vil forekomme i munnen uten å utføre en klinisk studie. Vårt kliniske program tester for tiden personer med positive COVID-19-tester for å forstå om børsting med Colgate Total tannkrem midlertidig vil redusere virusmengden i munnen.

14. Hvor lenge varer fordelene ved Colgate Total tannkrem når det gjelder virusnivåene som forårsaker COVID-19?

Vi undersøker mer for å avgjøre om virusets nøytralisering i laboratorietester også vil forekomme i munnen. Våre kliniske resultater vil hjelpe oss å forstå hvor mye viruset reduseres og hvor lenge.

Munnskyll/Munnspray:

 

15. Hva er produktene som inneholder 0,075 % Cetylpyridinium Chloride (CPC)?

De fleste varianter av Colgate Total Spray og munnskyll, Colgate Plax, Vedshakti Spray og Colgate Zero-munnskyll.

16. Reduserer hvert munnvann eller munnspray midlertidig mengden virus i munnen?

Vi testet bare Colgate Peroxyl, Colgate PerioGard og Colgate Total (utenfor USA) som ble solgt som Colgate Zero i Nord-Amerika i vår kliniske studie og er glade for å rapportere deres effektivitet ved midlertidig å redusere virusmengden i munnen. Vi testet ikke andre produkter.

17. Fungerer klorheksidin (CHX) 0,12 og 0,2 % i tillegg til hydrogenperoksid?

Laboratoriestudien ble ikke utformet for å sammenligne effektiviteten mellom produktene, den brukes til å skjerme produkters evne til å nøytralisere SARS-CoV-2-viruset.

18. Hvor mye vil skylling med munnvann eller bruk av munnspray redusere mengden virus i munnen min?

Laboratorietester viste at Colgate munnskylling med cetylpyridiniumklorid nøytraliserte viruset som forårsaker COVID-19 med 99,9 % i enten 30 eller 60 sekunders kontakttid. Vi gjennomførte en innledende klinisk studie for å avgjøre om denne nøytraliseringseffekten oversettes til en midlertidig reduksjon av viruset i munnen og bekreftet at det gjør det. Studieresultater fra en klinisk studie utført med Colgate Total (utenfor USA) solgt som Colgate Zero i Nord-Amerika, Colgate PerioGard og Colgate Peroxyl munnvann viser at skylling som angitt gir en umiddelbar innvirkning, og reduserer virusnivået i munnen betydelig. Disse reduserte virusnivåene opprettholdes opptil 30 og 60 minutter etter skylling, selv om nivåene er lavest umiddelbart etter skylling.

19. Beskytter skylling med munnvann meg mot COVID-19?

Mens en klinisk studie viser en betydelig reduksjon av virusnivået i munnen ved bruk av visse munnvann - som opprettholdes opptil 30 og 60 minutter etter skylling - eksisterer det foreløpig ingen avgjørende bevis for at skylling med munnvann eller bruk av munnspray beskytter mot å trekke seg sammen eller smitte COVID-19. Skylling regelmessig spiller imidlertid en viktig rolle for å opprettholde god munnhelse. Tannleger anbefaler å bruke munnvann som en del av en daglig munnpleie.

20. Skal jeg skylle med munnvann bare hjemme eller før prosedyrer hos tannlegen for å redusere mengden virus som forårsaker COVID-19?

Våre undersøkelser fant at den største reduksjonen i virusnivåer vanligvis skjedde umiddelbart etter skylling, og nivåene forblir betydelig lavere i opptil 60 minutter. Vi anbefaler at du skyller hjemme som anvist som en del av ditt daglige munnpleieprogram. Fra vår kliniske studie anbefaler vi også skylling umiddelbart før tannbehandling.

21 Når skal pasientene skylle før en prosedyre?

Basert på resultatene, kan du vurdere å få pasientene dine skyllet umiddelbart før du starter en prosedyre. Resultatene fra den kliniske studien registrerte den største reduksjonen i virusnivået umiddelbart etter skylling. Nivåene forblir betydelig reduserte i opptil 60 minutter etter skylling. Du kan også vurdere å anbefale pasientene dine å skylle mindre enn en time før de ankommer kontoret for å beskytte personalet de samhandler med før prosedyren.