closing navigation symbol
Menu

OM HUD Et utrolig organ i perfekt balanse

alt=
alt=

Din hud er ditt skjold

Huden din er utrolig. Den er kroppens største organ og den jobber veldig hardt. Når den er sunn, utfører den en rekke nødvendige funksjoner, fra temperaturkontroll til din følesans. Alt under ett, så gjør dette huden din til et utrolig organ som fortjener den aller beste pleien. For å sikre at huden holdes ren og sunn, sørg for at du bruker dusjsåpe, deodorant og fuktighetskrem som er mild mot og respekterer din huds pH.

Din hud er ditt skjold

Huden din er utrolig. Den er kroppens største organ og den jobber veldig hardt. Når den er sunn, utfører den en rekke nødvendige funksjoner, fra temperaturkontroll til din følesans. Alt under ett, så gjør dette huden din til et utrolig organ som fortjener den aller beste pleien. For å sikre at huden holdes ren og sunn, sørg for at du bruker dusjsåpe, deodorant og fuktighetskrem som er mild mot og respekterer din huds pH.

Uansett hva slags type hud du har, hold huden sunn

Det finnes mange typer hud, men de kan grovt kategoriseres som normal, tørr, fet og sensitiv hud. Hver har sine egne kjennetegn og krever sin egen, spesielle type pleie. Uansett hva din hudtyper er, å holde den sunn betyr å holde den ren, mens den naturlige barrieren som beskytter deg mot forurensende stoffer, respekteres.

Huden din er under angrep

Huden din er enestående i måten den beskytter kroppen fra ytre aggresjoner. Hver eneste dag må den forholde seg til mangfoldige faktorer som har evnen til å endre den, slik som været, forurensning, eller til og med din daglige dusj! Se mer om disse faktorene under for å lære hvordan de påvirker din huds helse- og hvordan du kan kjempe tilbake.

${strings.reviews.reviewsloading.text}

Beskyttelse

Beskyttelse

Sunn hud sørger for at hele kroppen din er beskyttet av en toveis-barriere: den holder forurensende stoffer ute og låser fuktigheten inne. Den er din fremste forsvarslinje, beskyttende mot slag, UV-stråler, forurensing, bakterier, virus, sopp og annen skadelig stimuli.

Termoregulering

Termoregulering

Sunn hud isolerer deg mot både varme og kulde. Den holder en konstant kroppstemperatur på 37ºC, opprettholdt gjennom svettemekanismen og sammentrekning og utvidelse av blodårene.

Immunforsvar

Immunforsvar

Huden er en viktig del av ditt immunforsvar. Den kan gjenkjenne smittestoffer og utløse forsvarsmekanismer.

Følesansen

Følesansen

Hud er dekket av reseptorer som tillater deg å føle varme og kulde, smerte og sensorisk nytelse. Den avslører humøret ditt, når du er sint eller flau. Huden er mer enn bare hud – den er intrikat knyttet til din fysiske og følelsesmessige velvære.

Normal hud

Normal hud

Dette er hudtypen vi alle vil ha. Glatt, fast, elastisk og glødende av sunnhet. Normal hud er fri for skader og sykdom, og er godt fuktet og balansert. Og det viktigste, normal hud er i optimal tilstand for å gjennomføre dens hovedfunksjon som et helhetlig beskyttelsesskjold. Dusjing med Sanex Dermo Protector dusjsåpe hjelper med å holde din normale hud, sunn og beskyttet.

Sensitiv hud

Sensitiv hud

Sensitiv hud reagerer sterkt på faktorer og allergener som ikke påvirker normal hud. Dette er fordi det ytre laget – stratum corneum – har en tendens til å ha en svekket barrierefunksjon, slik at den kan skades lettere. Likevel er ikke all sensitiv hud lik. Forskjellige mennesker blir påvirket av forskjellige ting, slik som kontakt med visse produkter, været, kosthold, forurensning eller til og med stress. Bruk av Sanex Dermo Sensitive dusjsåpe vasker huden din forsiktig, og holder den komfortabel og beskyttet.

Tørr hud

Tørr hud

Tørr hud mangler fuktighet og etterlater den mer utsatt for rynker, hudproblemer og allergiske reaksjoner. Hudens overflate holder ca. 20 % av kroppens vann, i en spesiell ‘murstein & mørtel’ struktur laget av hudkomponenter, inkludert lipider og proteiner. Hvis disse blir ødelagt, vil huden din bli dehydrert. En svekket hudbarriere forstyrrer hudens evne til å låse inn fukt. Tørr hud lar altså fukten fordampe, og etterlater den enda tørrere og med et ekstra behov for pleie. Hvis du har tørr hud, prøv Sanex Dermo Pro Hydrate dusjsåpe: den inneholder hud-identiske fuktighetsgivere som gjenoppretter hudens naturlige fuktighetsnivåer, og etterlater den fuktet og myk.

Klima

Klima

Solskinn gir deg kanskje en brunfarge som ser sunn ut og øker vitamin D-produksjonen, men den kan også være en ødeleggende kraft for huden. Kontinuerlig eksponering for solens ultrafiolette stråler kan forårsake dehydrering, varmeskader, rynker, pigmentering, produksjon av frie radikaler, og til og med DNA skader.

Temperatur alene har ingen stor påvirkning på huden. Det er snarere luftfuktigheten i dine omgivelser som påvirker den. En lav luftfuktighet frarøver huden sin fuktighet, mens høy luftfuktighet setter svettekjertlene i høygir, noe som gir huden et glinsende utseende.

Luftkvalitet

Luftkvalitet

Forurenset luft fester seg til huden og kan blokkere porer. Skadelige stoffer som røyk eller luftbårne partikler penetrerer det ytre hudlaget og kan tette til hudens avgiftningssystem. Dette kan resultere i hudskader som tillater vann å fordampe, og etterlater den tørr, eksponert og utsatt for irritasjon, betennelse og rødhet, så vel som allergiske reaksjoner og noen hudsykdommer.

Luftbaserte hudskader er ikke begrenset til utendørs faktorer. Klimaanlegg kan skade huden ved å trekke ut luftfuktighet og skaper et kaldt, tørt miljø som dehydrerer huden din.

Alder

Alder

Utover eksterne faktorer, har alder en reell påvirkning for tilstanden til huden din. Tenåringers hud er utsatt for hormonelle endringer, som kan forårsake kviser og andre ujevnheter i huden.

Når du blir eldre, vil huden endres, og bli slappere og mer tørr. Hudens evne til å utføre sine hovedfunksjoner kan reduseres og den vil skades lettere. Dette betyr ikke at huden din ikke lenger er sunn; bare tynnere, tørrere med flere rynker, og med behov for ekstra pleie.

Den daglige hygienerutinen

Den daglige hygienerutinen

Ditt valg av kroppspleieprodukter kan utløse hudreaksjoner. Direkte kontakt med irriterende stoffer og kjemikalier som kan finnes i såper, vaskemidler og fargestoffer kan forårsake kontakteksem og andre forhold, særlig på sensitiv hud.

Dusjvaner har også en påvirkning på huden. Visste du at lange, varme bad eller dusjer og sterke såper kan skade hudens naturlige beskyttelsesbarriere? For å holde huden din sunn og beskyttet, bør temperaturen på vannet aldri overstige 37 °C og såpen du bruker bør være mild og med en pH som passer huden din – rundt 4.5.

I tillegg vil hvordan du bruker deodoranten din, påvirke huden. Overdosering og spraying for tett på huden kan føre til irritasjon, så vel som påføring av deodorant umiddelbart etter barbering. Og akkurat som dusjsåpen din, bør deodoranten også ha en svakt sur pH for å opprettholde den naturlige bakteriefloraen og fuktighetsbalansen i armhulen.

Livsstil

Livsstil

Livsstil kan også ha en direkte effekt på hudens helse. For eksempel vises søvnmangel tydelig på ansiktet ditt, mens høyt emosjonelt stressnivå kan forårsake kløe, utslett og tap av hudfarge.

Kosthold spiller også en rolle i å holde huden sunn. Hvis kostholdet ditt ikke inneholder de nødvendige næringsstoffene som huden trenger, kan den bli tørr og mangle glans.

Uvaner som røyking og overdrevet alkoholforbruk har også en pris. Alkohol er knyttet til vaskulære endringer i hudoverflaten og røyking kan føre til tørrhet, irritasjon og tidlige aldringstegn.

Manglende mosjon er en annen uvane som kan la huden din se blek og sløv ut, men tilsynelatende gode vaner som hyppig vask kan også slå tilbake på hudens helse. Overdreven hygiene med bruk av sterke såper og skrubber kan skade hudens overflate og forhindre huden i å utføre alle sine funksjoner.

I form av visuell identitet, kan ditt valg av klær forårsake forandringer i huden. Mennesker med sensitiv hud kan merke irritasjon og kløe ved bruk av klær laget av ull og syntetiske fibre, mens tettsittende klær kan forårsake friksjon med påfølgende hudirritasjon. Tatoveringer og piercinger har også en potensiell risiko, som for eksempel infeksjoner og allergiske reaksjoner på de berørte områdene.