Colgate World of Care /ColgateTotal/NO/Common/Images/img_microhead_back_to_oralcare.gif  
Colgate Total
Hjem
Produktinformasjon
12 t beskyttelse
Spørsmål og svar
Informasjon til tannleger
Brukererfaringer
Bekjemp hull
Forebygg tannkjøttproblemer
Reduser plakk
Reduser dannelsen av tannstein
Bekjemp dårlig ånde
Holder tennene rene og hvite
Bekjemp hull

Hull eller tannråte er ødeleggelse av tannemaljen. Hull oppstår når bakteriebelegg får lov til etablere seg på tannoverflaten, og så blir tilført mat som inneholder karbohydrater (sukker og stivelse) . Bakterier lager syre a sukker, som over tid ødelegger emaljen og forårsaker hull.
Når et hull først er en realitet, kan det kun helbredes med en tannfylling. Men du kan forebygge tannråte ved å gjøre følgende:
  • Puss to ganger om dagen med tannkrem som inneholder fluor, som Colgate Total, for å forebygge hull.
  • Bruk tanntråd daglig hvis tannlegen/tannpleieren anbefaler det for deg.
  • Besøk tannlegen jevnlig.


Tilbake til toppen
Forebygg tannkjøttproblemer

Tannkjøttproblemer er et stort problem for mange. Årsaken til tannkjøttproblemer skyldes plakk, en klebrig bakteriefilm som legger seg på tennene. Disse bakteriene irriterer tannkjøttet, slik at det hovner opp. Hvis det ikke blir gjort noe med, kan det hos noen utvikle seg til et mer alvorlig problem.
Tannkjøttproblemene har ofte lite symptomer på et tidlig stadie. Du merker kanskje ikke engang at du har det. Etter som de utvikler seg, kan du oppleve en eller flere av de følgende symptomene:
  • Blødende tannkjøtt
  • Irritert eller hovent tannkjøtt
  • Tannkjøttet trekker seg tilbake
  • Løse tenner
  • Dårlig ånde
  • Endring i hvordan tennene passer til hverandre
Den gode nyheten er at tannkjøttproblemer kan forebygges. Selv om du allerede har problemer med tannkjøttet kan du bremse videre utvikling. God munnhygiene, inkludert å pusse med Colgate Total, kan hjelpe til å forebygge plakk og tannkjøttproblemer. Jevnlig bruk av tanntråd/tannstikker/mellomromsbørster og besøk hos tannlegen er også viktige deler av god munnhygiene.

Tilbake til toppen
Reduser plakk

La tungen gli over tennene. Kan du kjenne det? Det er plakk - den usynlige, klebrige filmen som kommer på tennene hver dag.

Plakkbakterier og syren de produserer kan virkelig lage problemer i munnen, og forårsake hull, tannstein, tannkjøttproblemer og dårlig ånde. Plakk fjernes ved at du pusser tennene. Men hva med tiden mellom børstingene, når plakkbakteriene formerer seg og angriper tenner og tannkjøtt?

De fleste vanlige tannkremene fjerner bare plakk når du pusser tennene, men Colgate Total-tannkremene fortsetter med å beskytte mellom tannpussene, selv om du spiser og drikker.

Colgate Total inneholder et enestående antibakterielt system som dokumentert er med på å forebygge plakk i 12 timer.

Tilbake til toppen
Reduser dannelsen av tannstein

Tannstein er det tannleger og tannpleiere skraper av tennene ved tannrensing. Tannstein er en oppsamling av mineraler og hard plakk, og kan ha en brunlig eller gulaktig farge.

Du kan forebygge dannelsen av tannstein ved å kontrollere plakket. Det er dokumentert at Colgate Total medvirker til en reduksjon av plakk og utbredelse av tannstein. Og Colgate Total beskytter mellom tannpuss i 12 timer, selv om du drikker og spiser.

Tilbake til toppen
Bekjemp dårlig ånde

Dårlig ånde oppstår når bakterier blir liggende i dype tannkjøttslommer eller dype sprekker/fissurer på tungen. Bakteriene produserer svovelholdig gass som lukter vondt. Dårlig ånde er ikke bare ubehagelig, det kan også være et symptom på helsemessig ubalanse, som tannkjøttproblemer eller diabetes.

Det er en rekke viktige ting du bør gjøre for å opprettholde en sunn munn og en frisk pust:

Ha god munnhygiene.
Det betyr, at du daglig anvender tanntråd eller tannstikker og pusser tennene 2 ganger om dagen med en fluortannkrem, som f.eks Colgate Total. Colgate Total hjelper med å beskytte mot plakk og tannkjøttproblemer. Det er dokumentert at Colgate Total beskytter dine tenner opp til 12 timer mellom tannpussene, selv etter at du har spist og drukket og den holder pusten frisk.

Besøk jevnlig tannlegen.
Han/hun vil oppdage eventuelle problemer som kan forårsake dårlig ånde.

Tilbake til toppen
Holder tennene rene og hvite

Alle vet at rødvin og sigaretter gir flekker på tennene. Men visste du at mye av det vi drikker i hverdagen - kaffe, te og vin - kan gjøre tenne mørke og gule? Derfor er det så viktig å bruke Colgate Total Plus Whitening.
Colgate Total Plus Whitening inneholder en avanceret ingrediens som fjerner overflateflekker på en skånsom måte, og gir tennene sin naturlige hvithet tilbake.

Tilbake til toppen
Munnhygiene - Hjem  |  Fakta om munnhygiene  |  Produkter  |  Colgate og barn  |  Juridisk informasjon  |  Kontakt oss
©2006 Colgate-Palmolive Company.
Colgate Palmolive: markedslederen innen munnhygiene, personlig pleie, husholdningsrengjøring og vaskeproduker.