Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tips for å kontrollere dårlig ånde

Hvis du sliter med dårlig ånde og vil vite hva som forårsaker dette, bør du bestille time hos tannlegen din. Ved hjelp av den komplette medisinske og dentale historikken din, samt en undersøkelse av munnen, vil tannlegen kunne identifisere hva som er årsaken til dette. Årsakene til dårlig ånde er mange og inkluderer enkelte matvarer, alkohol eller sigaretter, dårlig munnhygiene, periodontal sykdom, diabetes, tørr munn, bihule- eller halsinfeksjoner, lungeinfeksjoner eller abscesser, nyre/lever-svikt, tarmproblemer og omfattende slanking.

Behandling av dårlig ånde
Det er viktig å gjennomføre grundig oralrengjøring hjemme to ganger daglig med tannpuss med en antibakteriell fluortannkrem og tanntråd for å fjerne matrester og plakk på tennene, tannbroer og implantater, samt å pusse tungen for å fjerne bakterier som forårsaker dårlig ånde. En publisert studie rapporterte at pussing av tunge og tenner i kombinasjon med tanntrådbruk reduserte betydelig blødning i tannkjøttvevet over en to-ukers periode i tillegg til å redusere dårlig ånde1. I en annen klinisk studie utført ved Universitetet i Buffalo, bekreftet odontologiforskere at tannpussing to ganger om dagen med en antibakteriell tannkrem og ved hjelp av en tannbørste med en tungeskrape kan eliminere dårlig ånde 2.

Nøkkelen til friskere, renere ånde er å rengjøre tungen din.
Å rengjøre tungen din er svært viktig. Du kan kjøpe en Colgate 360-tannbørste med tungeskrape på baksiden av tannbørsten for rengjøring av både tenner og tunge. Etter at du har pusset tennene oppe og nede med en antibakteriell tannkrem, snur du tannbørsten over til siden med tungeskrape og plasserer tungeskrapen bakerst på tungen og drar den fremover til tungespissen. Etter at du har skrapt denne delen av tungen, skyller du børsten med varmt vann for å fjerne eventuelle bakterier som forårsaker dårlig ånde. Deretter gjentar du prosedyren bakfra og frem mot tungespissen i områdene på tungen ved siden av det du alt har skrapt med tungeskrapen.

Sjekk med tannlegen eller tannpleieren din når du velger hjelpemidler for oralhygiene for å bli kvitt plakk og bakterier som forårsaker dårlig ånde og for veiledning om tannpleieteknikker som man utføres hjemme. Du kan også spørre tannlegen eller tannpleieren din hvilke pleieprodukter for oralhygiene de vil anbefale for å unngå dårlig ånde (antibakteriell tannkrem, antiseptisk munnskyll, tungebørster eller -skraper samt interproksimale rengjøringprodukter).

Nøkkelen til en ren, frisk munn er optimal munnhygienetiltak regelmessig utført hjemme og profesjonelle anbefalinger fra tannlegen eller tannpleieren din.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

References:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.
2. University of Buffalo (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon, (University of Buffalo), P.K. Sreenivasan (Colgate), Abstract presented at 2008 AADR Meeting.

Relaterte videoer

Slik blir du kvitt dårlig ånde

Slik blir du kvitt dårlig ånde

Finn ut de vanligste årsakene til dårlig ånde og hvordan du kan bekjempe dette gjennom enkle endringer i de daglige tannpleierutinene dine.