Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tannsmykker – Denne nye trenden som berører tennene og tannhelsen din

Dette er den nyeste trenden, men kan være svært skadelig for tennene dine.
Tannsmykker plasseres over tennene og er utviklet i metall og noen ganger i edle metaller. Disse ble populære hos hip hop-artister tidlig på 1980-tallet. Tannsmykker, også kalt griller, er avtakbare og plasseres over fortennene. De er laget av gull, sølv eller metall besatt av edle metaller og koster fra så lite som $20 og opp til flere tusen dollar for en mer forseggjort design.

Kan bruk av tannsmykker føre til tannhelseproblemer?
Ja, det kan de. Det er viktig å utføre grundig tannhygiene, inkludert tanntråd og å pusse tennene med en anti-mikrobiell tannkrem siden mat og plakk lett kan feste seg på grillen og forårsake irritasjon på tannkjøttkanten og forårsake tannkjøttbetennelse eller tannråte. Tannsmykker kan også forårsake slitasje på tilstøtende tenner, at tannkjøttet trekker seg tilbake, misfarging av tennene eller at tennene sprekker. Tannsmykker må alltid fjernes før man spiser eller rengjør munnen, ettersom dette kan føre til en allergisk reaksjon mot metallet.

Skoledistriktene i Alabama, Georgia og Texas har forbudt bruk av tannsmykker på grunn av disiplinære og helserelaterte årsaker. (1) Det er viktig å ta kontakt med tannlege for å undersøke trinnene for plassering av tanngrillen og implikasjoner denne kan ha på tannhelsen.  

Hvem lager tannsmykker?
En tannlege kan lage et tannsmykke ved å ta et avtrykk av tennene, noe som en gullsmed eller forhandler av tannsmykker ikke kan. Behandling av ikke-lisensiert tannhelse-personale kan forverre tann-  og tannhelseproblemer.

Referanser:
1. Informasjon hentet fra www.wilkipedia. Org.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Kategorier innen aldersrelatert tannpleie