Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Kan munnens helsetilstand påvirke graviditeten?

Det foreligger undersøkelser som antyder at det er en sammenheng mellom tannkjøttsykdom og for tidlig fødte, undervektige barn. Gravide kvinner med tannkjøttssykdom har kanskje en større risiko for å føde barnet for tidlig og med for lav fødselsvekt. Det er fremsatt hypoteser som kan være med på å forklare sammenhengen, men det er viktig å forstå at mange andre faktorer har innflytelse på forløpet av en graviditet. Det er behov for ytterligere forskning på dette området.

Hva kan jeg gjøre for å hindre tannproblemer under min graviditet?

Under graviditeten har tenner og tannkjøtt behov for ekstra oppmerksomhet. Regelmessig tannpuss og renhold i tannmellomrommene, en ernæringsmessig sunn sammensatt kost og regelmessige besøk hos tannlegen vil være med på å redusere risikoen for tannproblemer under graviditeten.

Hvilke problemer kan forekomme i munnen under graviditeten?

En del gravide kvinner opplever tannkjøttsbetennelse under graviditeten. De opplever at farven på tannkjøttet blir rødere, at det hovner opp langs tannkjøttsranden og at blødning fra tannkjøttet forekommer under tannpuss.

Endret hormonstatus under graviditeten endrer også tannkjøttets reasjon på det plakket som sitter på tannoverflatene. Det er karakteristisk at tannkjøttet etter fødslen igjen blir som før graviditeten. Hvis munnhygienen er perfekt før og under graviditeten kan tannkjøttsbetennelsen forebygges. Det er viktig å forstå at det er bakteriene i plakket som er årsaken til tannkjøttsbetennelsen og ikke hormonendringen.

Hvis du holder tennene rene, spesiellt ved tannkjøttsranden, vil det kunne hindre tannkjøttsbetennelse under graviditeten. Når det gjelder å forebygge hull og inntak av mellommåltider gjelder de samme råd som alltid / før graviditeten.

Hva kan jeg forvente når jeg besøker tannlegen under graviditeten?

Du bør fortelle tannlegen din at du er gravid. En tannundersøkelse er en naturlig del av de undersøkelser du bør gjøre i forbindelse med graviditeten. Tannlegen vil kunne veilede deg om hvordan tilstanden er i din munn. Planlegg å gjøre et besøk på tannklinikken i løpet av graviditeten. Oppsøk tannlegen hvis du observerer noe uvanlig, f. eks blødning fra tannkjøttet i forbindelse med tannpuss. Det er ikke hensiktsmessig å begynne større behandlinger under graviditeten, hvis disse kan vente til etter fødselen uten at det oppstår problemer. Tannlegen kan eventuelt rådføre seg med din lege, hvis du trenger medikamenter. Du kan trygt komme på tannklinikken under graviditeten. Det vil ikke bli gjort behandling som kan skade barnet ditt.

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Kategorier innen aldersrelatert tannpleie