Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tannbørstepleie og utbytting

Hvordan kan jeg ta vare på tannbørsten min?

For å holde både deg og tannbørsten sunn, bør du sørge for at du lar den tørke helt mellom hver gang du bruker den. Tannbørster kan være et arnested for bakterier, sopp og bakterier, som etter en stund kan bygge seg opp til betydelige nivåer. Etter at du har brukt tannbørsten, bør du riste den godt under rennende vann og plassere den i en stående posisjon slik at den kan lufttørkes.

For å forhindre at forkjølelses- og influensavirus spres mellom tannbørster, bør du forsøke å forhindre at tannbørsten din berører andre tannbørster. En standard tannbørsteholder med spor for flere børster for å oppbevare dem i hengende eller stående stilling, er en god investering i familiens helse.

Hvor ofte bør jeg bytte ut tannbørsten min?

De fleste tannleger er enige i at du bør bytte tannbørste hver tredje måned. Studier viser at etter tre måneder med normal slitasje, er tannbørster langt mindre effektive for fjerning av plakk fra tennene og tannkjøttet sammenlignet med nye tannbørster. Børsten brytes ned og mister sin effektivitet i å komme til rundt alle de vanskelige hjørnene rundt tennene.

Det er også viktig å bytte ut tannbørsten etter at du har vært forkjølt, hatt influensa, munninfeksjon eller sår hals. Dette fordi bakterier kan befinne seg i børstehårene og føre til at du blir syk på nytt. Selv om du ikke har vært syk, kan sopp og bakterier utvikle seg i børstehårene på tannbørsten – noe som er enda en grunn til å bytte ut tannbørsten din regelmessig.

Hvordan kan jeg beskytte tannbørsten når jeg er på reise?

En plastbeholder for tannbørsten kan beskytte børstehårene på tannbørsten mot å bli klemt sammen eller flat i bagasjen din. Etter at du har pusset tenner, bør du la tannbørsten lufttørke for å redusere spredningen av bakterier.

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold