Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Forstå stress og innvirkningen dette har på tannhelsen

I vanskelige økonomiske tider der den internasjonale arbeidsledigheten har vært på sitt mest kritiske siden den store depresjonen, har mange vært påvirket av stress. Stress kan påvirke sinnet og kroppen, inkludert tannhelsen, hvis dette ikke behandles.
Stress er definert som en fysiologisk respons til situasjoner eller problemer som påvirker en persons sinn eller kropp på en negativ måte. Det finnes fire typer stress som kan oppstå: positivt stress, negativt stress, understress og overstress.

  • Eustress er en positiv form for stress. Dette er en motiverende type stress som motiverer noen til å fullføre et prosjekt eller en jobb.
  • Negativt stress er stress som påvirker mennesker på en negativ måte gjennom frykt, frustrasjon og noen ganger sinne.
  • Understress oppstår når noen ikke opplever positiv stress og dette kan føre til andre problemer og skape kjedsomhet og håpløshet.
  • Overstress er resultatet av stress og oppstår når noen blir presset for hardt for å møte tidsfrister.

Når stress oppstår, øker eller gjenopptar mange dårlige eller negative vaner som kan påvirke tannhelsen deres, for eksempel tobakk eller alkoholbruk, som påpekt av David Cochran, DDS, PhD, president for American Academy Periodontology og leder av avdelingen for periodontologi ved University of Texas Health Science Cente i San Antonio. Risikofaktorene knyttet til tobakk og alkohol kan påvirke utviklingen av periodontal sykdom.
En studie publisert i Journal of Periodontology i 2007 rapporterte at stress vil forstyrre tannhygienen. Femtiseks prosent av deltakerne i denne studien oppga at stress påvirket evnene deres til å pusse tenner og bruke tanntråd effektivt. Når folk er stresset, et hormonet kortisol tilstede. Kortisol vil bygges opp ved økt stressnivå og kan føre til periodontal sykdom.
Stress kan påvirke tannhelsen for enkeltpersoner og forårsaker at følgende tann - og orallidelser kan oppstå:

1. Utvikling av aftøse såre – bittesmå sår som utvikler seg i munnen på grunn av virus, bakterier og nedsatt immunforsvar.

2. Kjeveleddsdysfunksjon /skjæring av tenner – personer som opplever stress kan få problemer som påvirker kjeveleddet, at de tenner om natten eller spenner kjevemusklene på dagtid.

3. Tørr munn – stress kan påvirke spyttflytnivået i munnen. Hvis noen inntar visse medikamenter, kan de forbedre effekten av spyttflyten.

4. Tannkjøttsykdom – flere studier har påvist at stress kan påvirke personers evner til å gjennomføre riktig munnpleie hjemme.

Dette er bare noen få tann- og oralproblemer som kan oppstå når man er stresset. Kontakt tannlegen din hvis du opplever noen av disse problemene. Prøv å dempe stresset ved å spise næringsrikt, få tilstrekkelig med søvn hver natt og å trene for å redusere nervøsitet eller spenning.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold