Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Spiseforstyrrelser og Tannhelseproblemer

Hvilke tannhelseproblemer er tilknyttet spiseforstyrrelser?

Anoreksi og bulimi kan skade tennene dine på flere måter.

En person som lider av bulimi overspiser i perioder og kvitter seg deretter med maten i form av oppkast. Magesyren i oppkastet passerer gjennom munnen og kan etse bort tannemaljen, forårsake hull i tennene, misfarging og tap av tenner.

En tannlege kan være den første som legger merke til tegnene på denne spiseforstyrrelsen på grunn av slitasjen på tennene og den gule fargen. Kosmetisk tannbehandling kan bidra til å korrigere ødelagt tannemalje.

Ved anoreksi får ikke kroppen de nødvendige næringsstoffene på grunn av selvpålagt sulting. Personer med anoreksi kan utvikle osteoporose som svekker kjevebena som støtter tennene, og fører til tap av tenner.

For begge sykdommene er det kritisk å behandle de underliggende årsakene som fører til anoreksi og bulimi, i tillegg til tannproblemene som oppstår som en følge av dem. En tannlege kan korrigere den slitte tannemaljen, men tannlegen kan ikke behandle den faktiske spiseforstyrrelsen. Snakk med legen hvis du har en spiseforstyrrelse, eller tror du kan ha det.

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold