Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Viktige årsaker til å bruke tannbeskytter

En tannbeskytter er en myk plast- eller laminatenhet som brukes for å unngå skader på tenner, munn, kinn, tunge og kjeve. I følge The American Dental Association er en tredjedel av alle tannskader sportsrelaterte.1 Bruk av tannbeskytter kan hindre over 200 000 tannskader og skader på munn per år.

Type skader som kan forekomme uten bruk av tannbeskytter er avslåtte eller ødelagte tenner, brukne kroner eller broer, leppe- og kinnskader, skade på tannrøtter, brukne kjever og hjernerystelser. Alle sportsutøvere kan pådra seg skader i munnen, og alle skader kan unngås ved bruk av tannbeskytter.

Det er påbudt med tannbeskytter i sportsgrener som fotball, hockey og boksing, hvor risikoen for skade er stor. Barn og voksne som deltar i kontaktsport som basketball, baseball, softball, bryting, fotball og volleyball bør vurdere bruk av tannbeskytter for å hindre skade på munnen.

En studie av idrettsutøvere på høyskolenivå viste at det under baseball og basketball forekom 75 % skader uten bruk av tannbeskytter og 40 % med bruk av tannbeskytter. 9 % av alle idrettsutøvere led av munnskader, mens 3 % prosent rapporterte om tap av bevissthet. 56 % av alle tilfeller av hjernerystelser forekom når tannbeskytter ikke ble brukt. Traume relatert til sport er mer utbredt enn hva som tidligere er rapportert.2

Bruk av tannbeskytter er svært viktig for alle idrettsutøver, voksne eller barn. Rådfør deg med din tannlege for mer informasjon om hvilken type tannbeskytter som passer for deg.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Reviewed information at www.ncdental.org.
2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Munn- og tannpleie og helseforhold