Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Hva er følsomme tenner?

Man burde heller kalle dette følsomme tannhalser fordi smerten som utløses stammer fra en blottlagt rotoverflate eller blottlagt tannhals, typisk på hjørnetennenes forsider. Tannhalsen er blottlagt fordi tannkjøttet har trukket seg tilbake. Rotoverflaten er ikke dekket av emalje, men av et bløtt lag som kalles rotsement. Rotsementen slites raskere av og dermed blottlegges tusenvis av små kanaler, som finnes i tannbenet (dentinet). Kanalene fører inn til tannens nerve (pulpa). Varme, kulde eller trykk kan derfor utløse smerte. Bare det å bruke tannbørsten kan være meget ubehagelig.

Hvis smerten får deg til å børste tennene dårlig har du risiko for å få hull i tennene eller utvikle tannkjøttssykdomme.

Hvordan kan jeg vite om jeg har følsomme tannhalser?

Du vil ikke være i tvil. Ubehaget er så stort og du opplever smerte nesten hver gang du har drukket eller spist noe varmt eller kaldt. Dette er en tilstand som rammer mange voksne. Tilstanden kan komme og gå og for noen er problemet ikke større enn at det kan gå over av seg selv med omhyggelig tannpuss med en fluortannkrem.

Hvordan behandler jeg følsomme tannhalser?

Forblir smerterne fra tannhalsene bør du oppsøke tannlege eller tannpleier.

På tannklinikken har man forskjellige metoder som hurtig kan avhjelpe problemet. Det kan også anbefales forskjellige fluorholdige produkter, og det finnes i handelen forskjellige midler som er spesielt til følsomme tenner. Spør tannlege/tannpleier hvilke produkter som er riktig for deg.

Kraftig tannpuss kan på sikt gi slipeskader på tennene og kan være medvirkende til den økte følsomheten. Det er ingen grunn til å bruke flere krefter enn det som skal til for å fjerne plakket. En myk tannbørste er et godt valg. Når tennene holdes rene viser det seg ofte at følsomheten forsvinner. Husk å bruke fluortannkrem.

Relaterte artikler

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold