Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Periodontal sykdom og diabetes

Diabetes er en sykdom der kroppen ikke produserer eller bruker insulin riktig. Insulin er et hormon som er nødvendig for å omdanne sukker, stivelse og annen mat til energi som er nødvendig for det daglige liv. Av de 20,8 millioner barn og voksne i USA som har diabetes, er nesten en tredjedel ikke klar over at de har sykdommen.1 Nyere forskning har foreslått at periodontitt ofte er forbundet med diabetes og kan anses som et av de kroniske komplikasjonene av sykdommen. En nylig studie med over 200 pasienter undersøkte forholdet mellom diabetes og periodontitt. Resultatene av studien indikerer at personene med diabetes hadde et høyere nivå av periodontitt enn personene som ikke har sykdommen.2

Viktige faktorer å ta med i vurderingen av den periodontale statusen for og etablere behandlingsplaner for pasienter med diabetes, er graden av metabolsk kontroll, varigheten av sykdommen for hver enkelt, tilstedeværelse av andre langsiktige komplikasjoner av diabetes, forekomst av samtidige risikofaktorer og deres generelle helsenivå.

Man bør legge vekt på reduksjon av bakterier og eliminering av biofilm, både over og under tannfestet. Dette kan oppnås med tradisjonell skalering og rotbehandling i tillegg til utmerket hjemmepleie. Behandlingen bør fokusere på forebygging av tannsykdommer og betennelse i munnen, noe som er viktig for å styre orale komplikasjoner forbundet med diabetes. Og fordi vi vet at bakteriell provokasjon er en risikofaktor for tannkjøttbetennelse selv for friske, godt kontrollerte diabetespasienter, bør pasienter oppfordres til å bruke tanntråd regelmessig og pusse tennene to ganger daglig med en tannkrem som gir antibakteriell beskyttelse.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

References
1. American Diabetes Association.
2. J Periodontol Mar; 76(3):418-25.

Relaterte artikler

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold