Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tannskalering og rotplaning for å holde tennene og munnen ren

Du har tannlegetime hver sjette måned for kontroll og profesjonell rengjøring, og plutselig forteller tannlegen din at du har en tannkjøttsykdom. Tannkjøttsykdom er betennelse i tannkjøttvevet som kan påvirke tennene og støttebeinet i munnen din. Plakkbakterier, syrer og enkelte matvarer bidrar til å utvikle tannkjøttsykdommer. Det finnes heldigvis to vanlige metoder for å reversere sykdommen – tannskalering og rotplaning.

Tannskalering utføres med manuelle håndinstrumenter, ultrasoniske instrumenter eller begge deler. Tannlegen vil starte prosedyren med en grundig undersøkelse av munnen. Deretter vil en ultrasonisk skaleringsenhet brukes til å eliminere plakkbakteriene med soniske vibrasjoner. Den ultrasoniske skaleringsenheten fjerner tannstein (kalkulus), plakk og biofilm fra tannoverflaten og under tannkjøttkanten. Et manuell instrument kan deretter brukes for å fjerne resten.

Rotplaning omfatter detaljert skalering av rotoverflaten for å redusere betennelse i tannkjøttvevet. Tannlegen skalerer rotoverflaten for å jevne ut ujevne områder, eliminere plakk og biofilmutvikling.

Hvordan føles dette?
Hvis tannkjøttvevet er følsomt og sykt, kan lokalbedøvelse brukes. Hvis tennene er følsomme før eller etter den profesjonelle rengjøringen, anbefales det at du bruker en lett bedøvende krem for å gjøre området mindre følsomt. Tannskalering og rotplaning kan ta fra to til fire tannlegebesøk, ut i fra hvor omfattende sykdommen er. Hvis du har periodontal sykdom, vil tannskalering og rotplaning bli gjennomført først og deretter vil periodontal kirurgi bli utført.

Bedre tannhelse
Tannpleieren din vil lære deg hvordan du tar vare på tennene og tannkjøttvevet. Riktig bruk av tanntråd og tannpuss vil bli gjennomgått for å hjelpe deg til å eliminere utviklingen av fremtidige bakterier og tannsteindannelse.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Relaterte artikler

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold