Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Trekking av tenner og alveolitt

Visdomstenner, eller de tredje jekslene, trekkes ut oftere enn noen andre tenner. Noen har nok plass i munnen til visdomstennene. De som ikke har plass til disse, kan oppleve problemer som skyldes visdomstennene, en tilstand der tennene forblir under overflaten på tannkjøttet eller bryter gjennom på steder som ikke passer sammen med resten av tannrekken. Problemer knyttet til visdomtenner under tannkjøttkanten kan føre til smerte, hevelse og sammenhoping av eller forskyving av andre tenner.

Når visdomstenner – eller andre tenner – trekkes, kan flere komplikasjoner oppstå etter operasjonen, inkludert:
• Infeksjon
• Nerveskader som forårsaker nummenhet i underleppen eller tungen
• Stivhet i kjeven
• Alveolitt

Hva er alveolitt?
Etter at tannen er trukket, formes en blodpropp i hullet hvor tannroten satt og tetter området slik at det kan gro. Alveolitt oppstår når blodproppen brytes ned eller forskyves og bein og nerver avdekkes. De første fem dagene etter at tannen er trukket er de mest kritiske, og det er i denne perioden at risikoen for alveolitt er størst. Alveolitt kan være veldig smertefullt! Hvis du tror du har denne tilstanden, må du kontakte tannlegen umiddelbart.

Behandling
Vanligvis vil tannlegen skylle hullrommet etter roten, fjerne eventuelle rester og plassere medisinsk bandasje for å beskytte området og redusere smerten. Tannlegen kan også foreskrive antibiotika for å unngå infeksjon og smertestillende for å lette på ubehag. Tannlegen kan gi deg råd om hva du bør spise eller drikke, så vel som hvordan du rengjør og pleier alveolittområdet. Med riktig stell og hvile, vil alveolitten helbredes innen syv til 10 dager. Tannlegen vil sikkert be om at du kommer tilbake for en kontroll for å overvåke at såret gror riktig.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold