Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tips for å lette på tannlegeskrekken

Om du lider av en paralyserende frykt for tannlegen eller kun føler deg litt nervøs, har du her noen forslag som kan bidra til å gjøre det neste tannlegebesøket ditt til en positiv opplevelse.

1. Spør venner og familie.
Hvis du ikke allerede har en fast tannlege, kan du spørre noen du stoler på om tannlegen de bruker og om de er fornøyd med ham eller henne. Et rykte er en flott måte å finne en god tannlege på.

2. Søk etter en tannlege på Internett.
Mange tannlegekontorer har nettsider hvor du kan lese om deres praksis, tjenestetypene de tilbyr, informasjon om de ansatte og lære mer om hvilke verdier og mål tannlegepraksisen ønsker å oppnå med pasientene sine. Hvis du har funnet et par tannlegekontorer som ser lovende ut, kan du spørre venner og naboer hvis de er pasienter her eller om de vet noe om dem.

3. Snakk om følelsene dine.
Når du har valgt en tannlege, bør du passe på at du kommuniserer med tannlegen og personalet. Ikke vær sjenert! Du er ikke den første pasienten som er nervøs eller bekymret. Du bør formidle bekymringene og frykten din før en prosedyre eller hvis du opplever ubehag under besøket. Det er svært viktig å ha en klar og åpen kommunikasjon med tannlegen. Å snakke vil gjøre din tannundersøkelse mer avslappet og hyggelig.

4. Still spørsmål.
Be tannlegen om å informere deg om den typen tannbehandling som anbefales, basert på dine unike tannhelsebehov. Etter at en behandlingsplan har blitt utviklet, bør du be tannlegen om å forklare fremgangsmåten i detalj. Å vite hva du kan forvente deg før det skjer, kan hjelpe deg til å slappe lettere av.

5. Slapp av.
Hvis du føler deg ubekvem eller nervøs før en prosedyre, kan du snakke med tannlegen om måter for å gjøre opplevelsen enklere. Lystgass eller andre medisiner for å hjelpe deg å slappe av kan foreskrives, avhengig av hvor nervøs du er. Tannlegen og tannlegepersonale vil gjøre alt for å gjøre tannlegetimen din behagelig og uten stress.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold