Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tannbroer og tannhelse

Tannbroer og tannhelse
Som mange vet, kan det være vanskelig å kommunisere, snakke, bite eller spise effektivt hvis man mangler en tann. Hvis man har mistet en tann, er det viktig å oppsøke tannlegen for å diskutere alternativene for erstatning av tannen.
Tannbroer benyttes for å erstatte manglende tenner og gi en forbindelse til de tilstøtende tennene. Tennene på hver side av den manglende tannen kalles støttetenner og den nye tannen kalles en etsbro (falsk tann).

Hvorfor er tannbroer viktige?
Tannbroer bidrar til å gjenopprette et flott smil og opprettholder ansiktsformen. De kan også bidra til at man kan tygge maten ordentlig, snakke og plassere kjevene riktig når man biter, noe som bidrar til å hindre at andre tenner i munnen forflytter seg eller glir fra hverandre.

Hvilke typer tannbroer kan jeg velge mellom?
De tre vanligste typene tannbroer er:

1. Tradisjonelle tannbroer – dette er den mest populære typen tannbroer og er utformet i keramikk eller porselen som er sveiset til metall. En tannkrone utformes for å bli festet til tennene på hver side av den manglende tannen (støttetenner) med en etsbro mellom dem.

2. Cantileverbro  – dette benyttes når pasienten ikke har to tenner på hver side av den manglende tannen. Støttetennene ved siden av hverandre tilrettelegges og en etsbro festes til enden av tennene.

3. Maryland-bro – denne broen er laget av en metallramme der etsbroen (den falske tannen) er festet til metall- eller porselensfester som er sementert til to støttetenner. Denne broen er et konservativt alternativ til en tradisjonell bro.

Hvor mye koster de og hvor lenge vil de vare?
Den gjennomsnittlige prisen for en tannbro kan variere i pris basert på antall enheter og område av landet du bor i. De fleste tannforsikringer vil dekke en del av kostnadene. Tannbroer kan vare i mange år hvis de er riktig vedlikeholdt ved profesjonelle kontroller og rengjøringer.

Hva vil skje under tannlegetimene?
På den første tannlegetimen, vil tannlegen begynne å fjerne emaljestrukturen på støttetennene for å forberede tennene for en krone. Deretter vil det bli tatt avtrykk av tennene dine og tannbroen, kroner og etsbroen vil bli utformet av det tanntekniske laboratoriet som tannlegen bruker. Tannlegen vil lage en midlertidig bro som du bruker mens den permanente broen blir laget.

Under den neste tannlegetimen, vil den midlertidig broen bli fjernet, og den nye permanente broen vil bli plassert på området i munnen for å kontrollere riktig passform. Det kan være nødvendig mer enn ett tannlegebesøk for å sikre at den permanente broen sitter godt i munnen.

Vedlikehold av tannbroen
Den permanente broen må pleies akkurat som de permanente tennene. Broen må rengjøres ordentlig mellom tennene og etsbroen ved hjelp av en flaskebørste og/eller tanntråd. Grundig tannpuss to ganger daglig med tannkrem er også viktig.

Rengjøring av broen vil bidra til å redusere hull i tennene og utvikling av betennelser i tannkjøttvevet. Oppsøk tannlegen regelmessig for en vanlig kontroll og profesjonell rengjøring

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Relaterte videoer

Relaterte produkter

Munn- og tannpleie og helseforhold