Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Tannbleking fortsetter å være en populær tannbehandlingsforespørsel

Du ønsker å se bra ut. For noen betyr dette fine klær eller en ny frisyre, mens for mange betyr dette å ha et hvitere smil. En undersøkelse fra 2007 angående kosmetiske tannbehandlinger utført av American Academy of Cosmetic Dentistry, rapporterte at antall tannblekingsprosedyrer øker hvert år. Resultatene av denne undersøkelsen fra 2007 viste en 15 prosent økning fra undersøkelsen i 2005.

Det finnes en rekke tannblekingsalternativer som kan vurderes, inkludert profesjonelt utført bleking, hjemmebleking og tannblekingsprodukter som selges reseptfritt som blekende tannkrem, tannstrips, blekingsstifter og blekende munnskyll. Det er viktig å ta kontakt med tannlegen din for å finne ut hvilken type tannblekingsbehandling han/hun mener er best for deg. Tannlegen vil vurdere fargen på tennene dine og hva som kan gjøres for å gjøre dem hvitere og mer attraktive.

Profesjonell bleking – Denne typen bleking utføres på tannklinikken og kan gjennomføres på ett eller to besøk. Profesjonelle blekingsalternativer er skinnebleking og bleking ved bruk av lasere. Ved skinnebleking blir det tatt et avtrykk av tennene og tilpassede skinner utformes for å passe til tennene dine. Denne prosessen kan kreve flere besøk for å oppnå ønsket farge på tennene. Blekingsgelen fylles i skinnene som deretter settes på tennene. En spesialtilpasset skinne vil bidra til å begrense at blekingsgelen kommer i kontakt med tannkjøttvevet.

Ved laserbleking vil tannlegen plassere en gummihinne eller en beskyttende gel for å dekke tannkjøttvevet. Deretter blir en blekende gel påført tennene for en gitt periode. Den ultrafiolette laseren kan brukes til å aktivere blekemiddelet i blekingsgeléen. Flere besøk vil være nødvendig for å gjennomføre denne prosedyren. Laserbleking gir de beste resultatene ved tannbleking, men dette er også dyrere enn hjemmebleking. Tannblekingssett er også tilgjengelig for å fortsette tannblekingen hjemme etter den profesjonelle tannblekingen.

Hjemmebleking – Avtal en time hos tannlegen som for å vurdere hvilken type hjemmeblekingssystem som vil passe best for deg, basert på fargen/nyansen på tennene. Et avtrykk av tennene tas for å utvikle spesialtilpassede skinner. Du vil deretter bli lært opp i hvordan du bruker tannblekingssettet. Blekingssettet brukes én eller to ganger daglig i en til to uker og tannfølsomheten må overvåkes. Hjemmebleking er en lengre prosess enn profesjonell bleking.

Reseptfrie produkter – Denne typen bleking påføres av brukeren selv, så er det viktig å lese brukerinstruksjonene og sjekke hva som må gjøres. Noen av de reseptfrie produktene er tannstrips, prefabrikkerte skinner, påsmøringsmidler, tannpastaer og munnskyll.

Tannstrips har en aktiv ingrediens på filmstrimler. Tannstrips plasseres på tennene opptil to ganger per dag i 30 minutter i omlag to uker.
Prefabrikkerte skinner inneholder den aktive blekingsingrediensen som har blitt fylt i den øvre og nedre tannskinnen. Disse skinnene brukes i 30-60 minutter hver dag i fem til 10 dager.

Smøretannblekingsprodukter smøres direkte på tannoverflaten. De kan brukes i flere dager, avhengig av typen påsmøringsprodukt.
Tannpasta formulert med peroksid vil ha den korteste tiden til å eksponere tennene for den aktive ingrediensen.

Munnskylles med en aktiv tannblekingsingrediens kan også brukes til å gjøre tennene hvitere, men vil også eksponere tennene mindre for den aktive ingrediensen. Ta kontakt med tannlegen for å finne ut hvile blekende munnskyll som vil være best for deg. Bør legge til mer informasjon om OTC-tannkremer som fjerner overflateflekker og hvordan de fungerer.

Kosmetisk tannbehandling