Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Hvordan vet jeg fargenyansen på tennene mine?

Det finnes ingen standardsystem innen tannhelsefaget for å måle og avgjøre tannfargen. Det finnes heller ikke et nøyaktig svar på hvor hvite tennene dine kan bli – situasjonen er unik for hver enkelt person. Et ofte brukt referanseverktøy er en nyanseveiledning.

En av de vanligste nyanseveiledningene deler tannfarger inn i fire grunnleggende nyanseområder:

  • A (rødlig brun)
  • B (rødlig gul)
  • C (grå)
  • D (rødlig grå)

Innen hvert område finnes det forskjellige nivåer av mørkhet – som resulterer i et diagram som er detaljert nok til at nesten alle kan finne sin nøyaktige tannfarge i veiledningen.
Veiledningen brukes til å finne samsvar mellom den gjeldende tannfargen din og tilsvarende farge på kartet. Dette gir deg et utgangspunkt når du avgjør hvor mye hvitere du vil at tennene dine skal bli.

Hvor hvite bør tennene bli? Det avhenger av flere faktorer.

Det finnes er ikke kun én måte å bleke tennene på. Enkelte vil ha en umiddelbar og dramatisk endring, mens andre foretrekker mer gradvis hvitere tenner, slik som den blekingen som er resultat av bruk av tannkrem eller gelé. Sluttresultatene avhenger av den naturlige tannfargen din, hvordan vanskelig det er å bli kvitt enkelte flekker er og den behandlingen du velger. Husk at:

  • En endring på bare to eller tre nyanser kan gjøre en merkbar forskjell på smilet til de aller fleste
  • Mens tannbleking enkelte ganger kan endre tannfargen opp til ni eller flere nyanser, vil de fleste som bleker tennene sine se en endring på mellom to og syv nyanser
  • Hver fremgangsmåte har sine fordeler og ulemper. Bleking med laser og andre profesjonelle blekingsprosedyrer for eksempel, kan gi de mest drastiske resultatene, men koster også betydelig mer

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Med enerett

Kosmetisk tannbehandling