Oral and Dental Health Resourse Centre

Tannbørster for alle typer smil, designet med komfort og resultater i tankene.

Tannbørster

Trygge tannkremer og morsomme tannbørster for de minste.

Tannkrem for barn

Colgate Kids produkter gjør pussingen gøy og hjelper med å gjøre det til en rutine.

Tannbørster for barn

Alle smil er unike og krever forskjellig typer pleie. Colgate har en løsning for ethvert smil.

Søk etter nytten

Hvordan fungerer tannbleking?

Det finnes flere metoder for å gjøre tennene hvitere – fra tannkrem for hvitere tenner og andre produkter som kan fjerne misfarging fra tennenes overflate til en svært lav kostnad, til bleking med lysbehandling på tannlegekontoret, som kan koste opptil USD 1000 og gi svært dramatiske resultater.

Alle bleketeknikker fungerer på én av to måter:

  1. Blekingsprosedyrer endrer tennenes naturlige farge, vanligvis fra fem til sju nyanser lysere. Profesjonell bleking (chairside) og bleking hjemme (skinne). Blekemidler inneholder en aktiv ingrediens, normalt sett karbamidperoksid eller hydrogenperoksid i konsentrasjoner på 10-22 %, som bidrar til å fjerne både dyp misfarging og misfarging på overflaten. Det er betydelige kostnadsforskjeller mellom de ulike blekeprosedyrene:
    • Bleking med lysbehandling hos en tannlege, enkelte ganger kalt chairside-bleking, kan koste fra USD 500 og oppover. Denne behandlingen resulterer i et umiddelbart, og ofte dramatisk, resultat. Etter et normalt inntak av mat og drikke (kaffe, te, mineralvann) i omtrent ett år, blir tennene misfarget igjen og nye flekker utvikles. Med profesjonell tannbleking må du betale nye USD 500 for å få hvite tenner igjen.
    • En tilpasset skinne fra tannlegen din for bleking hjemme koster ca. USD 300. Du må vanligvis bruke den flere timer om dagen eller i løpet av natten for en periode på to uker. Når du legger merke til ny misfarging, trenger du bare å bruke skinnen en natt eller to for å fjerne misfargingen.
    • Reseptfrie produkter for bleking av tenner (som finnes på apoteket) inkludert avstøpning og tannskinner, blekegel som påføres med en børste og blekestrips finnes innen et prisområde på USD 10 til USD 45.
  1. Ikke-blekende prosedyrer fungerer via fysisk og/eller prosess for å fjerne flekker på overflaten. Alle tannkremer inneholder et mildt slipemiddel for å fjerne overflateflekker mellom tannlegebesøkene. Tannkrem for bleking av tenner inneholder spesielle kjemiske stoffer eller slipemiddel for å gi ytterligere fjerning av misfarging og flekker. I en profesjonell rens som utføres av tannlege eller tannpleier blir det også brukt slipemidler til å fjerne den eksterne misfargingen som skyldes mat og røyking.

Alle reagerer ulikt på ulike blekeprosedyrer. For enkelte fungerer tannkremer for bleking av tenner svært godt, mens det for personer med grå tenner eller alvorlig misfarging kan være nødvendig med porselenfasader eller bonding (beskrevet et annet sted i dette avsnittet) for å få smilene de alltid har ønsket seg. Kun tannlegen eller tannpleieren din kan avgjøre hva som passer for deg.

Colgate tannblekingsprodukter

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Med enerett.

Kosmetisk tannbehandling